- Mahdotonta! sanoi epäilys.
- Vaarallista! sanoi pelko.
- Turhaa! sanoi järki.
- Yritä kuitenkin, kuiskasi sydän. ♥

lauantai 28. huhtikuuta 2012

Seurakuntien eri säännöt

Olen pyytänyt vikratodistuksia eri seurakunnista, koska sisarukseni ovat kaikki syntyneet vähän eri puolilla ja näin ollen heidän tietojaan ei ole ollut siellä "emäseurakunnassa", missä biol. äitini on syntynyt. Ihmetyttää tuo seurakuntien omavaltaisuus näissä virkatodistuspyynnöissä.

Olen pyytänyt niitä sukuselvitystä varten, sitähän minä teen. Sukuselvitystä. Kertun tämän hetkisestä seurakunnasta en syksyllä saanut virkatodistusta ollenkaan, sitä ei suostuttu antamaan minulle. Ok. Ei pakolla. Pyysin sen nyt uudelleen ja nyt, kuukauden odotuksen jälkeen, sen vihdoin sain. Tälläkään kertaa se tosin ei tullut ihan kivuttomasti. Seurakunnasta väitettiin, ettei sisaruksia saa virkatodistukselle jonkin uuden määräyksen vuoksi. Itseni kuitenkin sain tälle todistukselle.

"Emäseurakunnasta" pyysin sitten ihan huvikseni uuden virkatodistuksen nähdäkseni tuleeko sieltä sama tieto, ettei sisaruksia saa todistukseen. Tein tilauksen viikon myöhemmin ja sain tuon todistuksen viikossa itselleni. Tässä todistuksessa oli kaikki siellä syntyneet sisarukseni sekä biol.äitini hetu. Tuossa hänen tämän hetkisestä seurakunnasta tulleessa todistuksessa sitäkään ei ollut.

Ajattelin, että ehkä "emäseurakunta" ei ole vielä saanut tätä määräystä ja antoivat siksi sisaruksetkin siihen vahingossa, joten kun en löytänyt googlettamallakaan mitään tietoa moisesta määräyksestä, soitin maistraattiin ja pyysin sieltä vielä tahalleni uuden. Ei sanallakaan mainintaa, etten saisi sisaruksia siihen! Ihme hommaa!

Tuo ohje olla kertomatta sisaruksista virkatodistuksessa on kuulema tullut Kirkkohallituksen rekisteripäällikkö Inkeri Kranttilalta, näin kerrottiin Kertun tämän hetkisestä seurakunnasta. Yritin soittaa Inkerille, mutta en saanut häntä kiinni. Laitoin sähköpostikyselyn, haluan selvityksen mikä tämä päätös on ja mitä kaikkea se koskee, koska en löytänyt siitä mitään tietoa kun etsin.

Tämän postauksen tarkoitus on siis kertoa, että vaikka et saisi virkatodistusta syystä tai toisesta, tai saat jotain ihmeellisiä selityksiä, niin älä luovuta. :) Maistraatin virkatodistus on ns neutraali ja kokoaa kaikki yhteen asuivatpa he missä hyvänsä, joten jos sieltä vielä uusia "yllätyksiä" tulee nin ne lukevat tässä tulevassa todistuksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mikäli haluat kirjoittaa minulle suoraan voit tehdä sen osoitteeseen iida.maalahti@gmail.com