- Mahdotonta! sanoi epäilys.
- Vaarallista! sanoi pelko.
- Turhaa! sanoi järki.
- Yritä kuitenkin, kuiskasi sydän. ♥

perjantai 30. marraskuuta 2012

Biologisista vanhemmista

Monessa adoptiosta kertovassa jutussa kerrotaan biologisten vanhempien mentaalitaustasta. Monen takaa löytyy todennettua psykopatiaa ja narsismia, jopa skitsofreniaa ja muita mielenterveysongelmia. Aika järkyttävää minusta.

Tämän oon myös ihan omakohtasesti voinut todeta kun olen kuullut ensikäden tietoja muiden adoptoitujen biologisista vanhemmista. Joskus esimerkiksi psykopatia saattaa periytyä kasvatuksen kautta, siis lapset omaksuvat psykopaattisen tavan olla ja elää kun eivät muustakaan tiedä ja pitävät vanhempansa tyyliä normaalina. Ei se ehkä hirveän yleistä ole ja varmasti häviää siinä vaiheessa kun lapsi on sen verran iso ja itsenäinen, että osaa ottaa etäisyyttä kotiinsa ja huomaa, että muullakin tavoin voi elää kuin mitä vanhemmat on opettaneet.

Psykopaatti ja narsisti-leiman saa nykyään aika helposti, liiankin helposti. Ihmiset luokittelevat toisiaan ilman, että ovat ottaneet asioista tarpeeksi selvää. Jos joku on hiukan hankala niin heti ollaan sanomassa, että henkilö on mieletään sairas psykopaatti! Hyvä kun tuohon liian helppoon leimaamiseen on havahduttu, ja ihan naistenlehdissä varoitellaan tekemästä liian jyrkkiä arvioita ihmisestä tietämättä taustoja tarkemmin. Pakko pistää tähän ihan Kauneus ja terveys-lehden artikkeli linkkinä: Sinä, minä, psykopaatti.

2 kommenttia:

  1. Uskoisin,että suurin osa adoptoitujen lasten biovanhemmista ovat kuitenkin ihan normaaleja, tervejärkisiä ihmisiä. Uskon ainakin itse olevani sellainen. Elämäntilanteet ovat vaan välillä niin uskomattoman vaikeita ja yllätyksellisiä...

    VastaaPoista
  2. Niin, aivan! Tätä mä tarkotinkin, että leima annetaan aika helposti ja heppoisin perustein, mutta usein kuitenkin on viranomaisten mukaan näin... sitä en tiedä onko viranomaisetkin vain sitä mieltä vai onko ne oikeasti diagnosoineet ihmisiä. Mielenkiintoista, joka tapauksessa!

    VastaaPoista

Mikäli haluat kirjoittaa minulle suoraan voit tehdä sen osoitteeseen iida.maalahti@gmail.com